sâmbătă, 23 mai 2009

you wanna battle me?





In afara orgiilor sexuale si a luptelor sangeroase intre gladiatori , o alta forma de divertisment era foarte populara in vechia Roma, adresata publicului cu preferinte mai intelectual-literare : duelurile lirice .Ele se desfasurau in fata unei audiente foarte numeroase, cei mai buni poeti ai vremii aratandu-si puterea de creatie si veleitatile de oratori in sesiuni de interpretare ale propriilor versuri, acestea fiind uneori scrise in prealabil alteori inventate pe loc, scotand in evidenta capacitatea de a folosi ironia deopotriva cu talentul literar si aducandu-le la nivel de competitie.
Daca luam obiceiul si il aducem in zilele noastre, ii adaugam niste phat beats pe fundal si le dam poetilor microfoane si haine largi, obtinem un fenomen foarte important pentru cultura hip hop contemporana : the Battle .
Marti seara, la Frecventzejoase, nu vom avea ( deocamdata ) un live battle jam, ci ne vom concentra asupra celor mai importante dueluri din rapul american si putin din cel romanesc. Vom avea " certuri " pentru motive variate, de la suprematia cartierelor - Krs One (Bronx) vs Mc Shan (Queens) , bani - Ice Cube vs Nwa, versuri prost intelese - Common vs Ice Cube, orgoliu - Everlast vs Eminem sau Canibus vs LL Cool J pana la motive personale - Tupac vs Biggie . De la noi vom avea o trecere in revista a clasicului Cartel ( Bug mafia , La Familia ) vs Sindicat ( Racla, Geto Daci, Delikt, Da Hood Justice) sau mai recentul Vlad Dobrescu vs Butch&Kazi Ploae .
Repet, nu va fi o sesiune de freestyle battles, ci un mix de piese puse in ordinea provocare/raspuns, dar sunt sigur ca va fi cel putin la fel de amuzant .

Niciun comentariu: